W dniu 8 września 2018 roku pod hasłem „ Być zwyciężonym i nie ulec – to jest zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach – to klęska” (Marszałek Józef Piłsudski) w Centrum Konferencyjnym nad Wisłą odbyły się uroczyste obchody 35 – lecia Międzyzakładowego Związku Zawodowego Pracowników Energetyki Płockiej połączone z obchodami 100 – lecia odzyskania przez Polskę niepodległości. Uroczystość swoim udziałem zaszczycili: JERZY WIERTELAK – Przewodniczący Zrzeszenia Związków Zawodowych Energetyków, IRENEUSZ WIŚNIEWSKI - Wiceprzewodniczący Zrzeszenia Związków Zawodowych Energetyków, Przewodniczący Sekcji Zakładów Energetycznych, PIOTR SZUMLEWICZ - Przewodniczący Rady Wojewódzkiej OPZZ województwa mazowieckiego, JOANNA DĄBROWSKA - SMARDZEWSKA - Wiceprzewodnicząca Rady Wojewódzkiej OPZZ województwa mazowieckiego, JAROSŁAW SZUNEJKO – Przewodniczący Rady Wojewódzkiej OPZZ województwa warmińsko – mazurskiego, Wiceprzewodniczący Kolegium Związków Zawodowych Grupy Energa, EWA KOWALAK –Wiceprzewodnicząca Rady OPZZ w Płocku i powiecie płockim.

Przewodnicząca Edyta Górecka przedstawiła historię organizacji, podziękowała obecnemu zarządowi oraz wszystkim poprzednim za dotychczasowe działania, a następnie w imieniu całej organizacji przyjęła serdeczne życzenia sukcesów oraz dalszego rozwoju od zaproszonych gości. W związku z niemożnością przybycia na spotkanie JANA GUZA – Przewodniczącego Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych życzenia i gratulacje przekazał Piotr Szumlewicz.

Po uroczystej części oficjalnej wszyscy uczestniczyli w spotkaniu integracyjnym, które pozwoliło na dalszą wymianę doświadczeń.

W chwili obecnej MZZ Pracowników Energetyki Płockiej oraz inne organizacje związkowe zrzeszone w OPZZ szykują się do udziału w manifestacji, która odbędzie się w dniu 22 września w Warszawie.