Po raz kolejny przewodnicząca powiatowej Rady OPZZ w Wałbrzychu Danuta Warzycha zorganizowała akcję pomocy świątecznej dla dzieci z Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Wałbrzychu.

To dzięki Państwu, kolejny już raz, wśród kroków Mikołaja przychodzącego w gości, w nasze skromne progi, rozpoznajemy ciche stąpanie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia – tymi słowami spotkanie rozpoczęła dyrektor ośrodka, pani Gabriela Cynk – Kwiatkowska.

Na wychowanków ośrodka czekały występy artystyczne i liczne żarty mocno przerośniętego krasnala ogrodowego, który na co dzień pracuje w MOS-ie, jako wychowawca. Wszyscy mogli poczuć się jak dzieci.

- Jesteśmy tu już czwarty raz– jak zwykle, jest bardzo radośnie. A to, przecież są chłopcy, których życie nie jest usłane różami. Chcemy pokazać im, jak bardzo są dla nas ważni. A przy tym, jak ważna jest otwartość na potrzeby innych ludzi. To dlatego, jak co roku, na upominki złożyło się wiele osób, z całego regionu. Liczymy na to, że sercach tych młodych ludzi zostanie zaszczepiona idea pomagania. Dzięki temu sami będą mogli poczuć się lepiej. - powiedziała  Pani Danuta, przewodnicząca powiatowego OPZZ.

OPZZ otrzymało również podziękowania od pracowników i wychowanków ośrodka:

Dyrektor, pracownicy i cała społeczność wychowanków

Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Wałbrzychu,
pragną złożyć najserdeczniejsze podziękowania

Szanownym Paniom i Panom

Związkowcom

zrzeszonym w powiatowych strukturach

Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych

z regionu wałbrzyskiego

To dzięki Państwu, kolejny już raz, wśród kroków Mikołaja przychodzącego w gości, w nasze skromne progi, rozpoznajemy ciche stąpanie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.

To Wasze prezenty przypominają nam niezmiennie o otwartości ludzkich serc, które – jeśli im pozwolić – chętnie biją w jednym rytmie,

z sercami tych, którzy na dobre serca innych nie zawsze mogli liczyć.

Mamy nadzieję, że dzięki Państwa otwartości na potrzeby innych ludzi, w sercach naszej młodzieży zostanie zaszczepiona idea pomagania. Idea doniosła i ważna, kojarzona niezmiennie
z działalnością związkową, materializująca się również
pod szyldem OPZZ.

W imieniu Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych dziękujemy za życzenia.

Materiał: Rada Powiatowa OPZZ w Wałbrzychu