Polscy pracownicy za granicą

Strona projektu

Logo Equality in Mobility

Warto wiedzieć...

Informacje dla polskich pracowników branży transportowej, wykonujących pracę w Belgii, na polskiej wersji strony internetowej związku zawodowego BTB-ABVV: http://www.ubot-linalux.be/zwiazki-zawodowe-ubt-ws...

Szczegółowe informacje dotyczące zatrudnienia w Danii, na polskiej wersji strony internetowej duńskiego związku zawodowego 3F: https://www.3f.dk/polski

Informacje dla polskich pracowników w Finlandii, zatrudnionych w sektorze budowlanym, na polskiej wersji strony internetowej fińskiego związku zawodowego Rakennusliitto: https://rakennusliitto.fi/pl/

Poniżej do ściągnięcia broszura dla polskich pracowników w Finlandii

Podstawowe informacje o zatrudnieniu w Holandii na polskiej wersji strony internetowej konfederacji związków zawodowych FNV: https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/polski/.

Informacje dla polskich pracowników w Niemczech, zatrudnionych w sektorze usług, na polskiej wersji strony niemieckiego związku zawodowego ver.di: https://www.verdi.de/ueber-uns/verdi-international...

Prawo pracy w Niemczech 2017

Podstawowe informacje o zatrudnieniu w Norwegii na polskiej wersji strony internetowej Norweskiej Konfederacji Związków Zawodowych (LO): https://www.lo.no/language/Polish/

Informacje dla polskich pracowników w Norwegii, zatrudnionych w budownictwie, przemyśle, rolnictwie, hotelach i restauracjach oraz branży poligraficznej, na polskiej wersji strony norweskiego związku zawodowego Fellesforbundet: https://www.fellesforbundet.no/information-for-foreign-employees/polska/