Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Jak założyć związek   Newsletter  Kronika związkowa                                                                                                   FacebookYoutube      English version

Aktualności Aktualności

Protest w Kołobrzegu

Na spotkaniu przedstawicieli reprezentatywnych Zakładowych Organizacji Związkowych działających w Komunikacji Miejskiej, Zakładzie Zieleni, Dróg i Ochrony Środowiska oraz w Miejskiej Energetyce Cieplnej podjęto decyzję o utworzeniu Międzyzwiązkowego Komitetu Protestacyjno- Strajkowego z siedzibą w Kołobrzegu.

List ZNP do kurator Teresy Misiuk

Czy nie dostrzega Pani sprzeczności natury etycznej w sytuacji, kiedy jako wiceszefowa oświatowej „Solidarności” domaga się Pani od dyrektorów szkół podwyżek, żąda od nich nawet wcześniejszych emerytur i utrzymania Karty Nauczyciela, a teraz jako Lubelska Kurator oświaty odmawia pracownikom oświaty prawa do strajku o prawa pracownicze?

OPZZ pisze do polskich Europosłów w sprawie Europejskiego Filaru Praw Socjalnych

Jan Guz: Z niepokojem przyjąłem informację o przygotowanych przez Państwa poprawkach do „Rezolucji Parlamentu Europejskiego w sprawie Europejskiego Filaru Praw Socjalnych", które wspólnie z Rezolucją będą przedmiotem dzisiejszej debaty i głosowania w Parlamencie Europejskim.

List do członków i członkiń ZNP

Sławomir Broniarz: Żądania ZNP mieszczą się w zakresie spraw, o które może toczyć się spór zbiorowy. Wbrew twierdzeniom kuratorów oświaty w pismach rozesłanych do dyrektorów szkół i placówek oświatowych, działania Związku podjęte w ramach sporu zbiorowego są legalne i właściwie realizują zapisy ustawy z 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych.

Rada Dialogu Społecznego o ochronie zdrowia

Kierunki zmian w systemie ochrony zdrowia - to główny temat posiedzenia plenarnego Rady Dialogu Społecznego, które odbyło się 19 stycznia w CPS „Dialog”. Obecni byli premier Beata Szydło i minister Konstanty Radziwiłł.

Wyświetlanie 1 - 5 z 1 848 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 370

WSPÓŁPRACUJEMY z TRYBUNĄ.EU

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Kalendarium Kalendarium

OPZZ w mediach OPZZ w mediach

23.01. godz.16.30, Polskie Radio 24
Renata Górna w debacie o ochronie zdrowia

W mediach W mediach

Wyświetlanie 1 - 5 z 4 988 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 998

Zasiłki dla bezrobotnych

Bogdan Grzybowski: Przy okazji przeglądu ministerstw, zapowiedziano podniesienie zasiłków dla bezrobotnych do wysokości 50% minimalnego wynagrodzenia ( ok.1 tys.zł) W związku z powyższym Należy mieć na uwadze dwa fakty