Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Jak założyć związek   Newsletter  Kronika związkowa                                                                                                  FacebookYoutube      English version

Aktualności Aktualności

Nowe ulgi podatkowe już niedługo

Po wakacjach do Sejmu trafi projekt ustawy zmieniający kilka ustaw podatkowych. Już dzisiaj, na etapie konsultacji społecznych, budzi on spore kontrowersje, o czym świadczy liczba zgłoszonych przez organizacje biznesu uwag i opinii. Zasadniczym celem projektu ustawy jest uszczelnienie systemu podatku dochodowego od osób prawnych (CIT).

Pracodawcy nie płacą!

Ponad 7 tysięcy skarg wpłynęło do Państwowej Inspekcji Pracy w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy tego roku. Dotyczyły niewypłacania wynagrodzeń.

Niepewna przyszłość PPL

Projekt ustawy o przedsiębiorstwie państwowym "Porty Lotnicze" w sposób drastyczny pogarsza sytuację prawną pracowników PPL, w szczególności w zakresie prawa do uczestniczenia załogi w zarządzaniu.

Posiedzenie Sektora Przewozów Pasażerskich ZZM

Z udziałem zaproszonych gości, przedstawicieli władz PKP Intercity S.A. odbyło się 9 sierpnia bieżącego roku spotkanie Sektora Przewozów Pasażerskich ZZM.

Narada Sektora Spółek Samorządowych

7 sierpnia 2017 r. w siedzibie ZZM w Warszawie odbyło się pierwsze, pod przewodnictwem nowo wybranych władz, posiedzenie Sektora Przewozów Spółek Samorządowych.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 164 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 433

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

W mediach W mediach

Nie dla niszczenia dialogu i sądownictwa!

Piotr Szumlewicz: Dialog społeczny w Polsce umiera, a wraz z nim umiera niezależne sądownictwo. Projekty ustaw dotyczące fundamentalnych zmian w systemie sądownictwa to kolejne akty prawne, procedowane bez konsultacji społecznych i poza Radą Dialogu Społecznego.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa