Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Rząd bezkrytycznie chwali własne dokonania

W środę 22 listopada br. sejmowa Komisja Gospodarki i Rozwoju rozpatrzyła informację ministra rozwoju i finansów na temat aktualnego stanu polskiej gospodarki w świetle podstawowych wskaźników makroekonomicznych. Ministerstwo Finansów i Ministerstwo Rozwoju w samych superlatywach zaprezentowało stan finansów publicznych państwa oraz prowadzoną politykę makroekonomiczną.

Koniec mediacji w ZEC

22 listopada br. zakładowe organizacje związkowe ZZG w Polsce i NSZZ „Solidarność”, prowadzące w imieniu pracowników spór zbiorowy o wzrost wynagrodzeń informują, że podczas mediacji w dniu 22 listopada 2017r. strony nie osiągnęły porozumienia.

Posłowie PiS nie chcą odmrozić wysokości odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych

OPZZ przygotowało negatywną opinię do projektu ustawy okołobudżetowej przede wszystkim postulując pełne odmrożenie odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych dla wszystkich grup zawodowych.

Agata Kornhauser-Duda spotkała się ze Sławomirem Broniarzem, Prezesem Związku Nauczycielstwa Polskiego

Prezes ZNP przekazał Małżonce Prezydenta RP swoje uwagi na temat ustawy z dnia 27 października 2017 r. o finansowaniu zadań oświatowych.

ZG Lubin płaci – ale coraz mniej

Już dzisiaj wiadomo, że drastycznie obniżone wynagrodzenia górników z ZG Lubin w IV kwartale 2017 r. negatywnie wpłyną na wysokość czternastek, które będą wypłacane w styczniu przyszłego roku.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 332 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 467

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
został obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

OPZZ w mediach OPZZ w mediach

23 listopada, godz.16.00, radio RDC:
Jan Guz o Szczycie Społecznym w Goeteborgu

Brakujący filar Europy

Adam Rogalewski: Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamują Europejski Filar Praw Socjalnych. W uroczystości, oprócz liderów instytucji europejskich, uczestniczyć będą również przedstawiciele europejskich organizacji pracowniczych i związków zawodowych. Polskie związki zawodowe reprezentować będzie Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa