Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Jak założyć związek   Newsletter  Kronika związkowa                                                                                                  FacebookYoutube      English version

Aktualności Aktualności

Zginął, bo walczył o prawa pracowników. Wyślij apel! Działaj!

1 lipca br. Alberto Román Acosta González, prezes oddziału Guacarí Narodowego Związku Pracowników Przemysłu Rolniczego (SINTRAINAGRO) w Kolumbii, został zamordowany na plantacji cukru. Napaści dokonało dwóch członków paramilitarnej grupy powiązanej z przedsiębiorcami, którym nie na rękę były działania związkowca.

Reforma sądownictwa: deklarujemy współpracę

Organizacje zrzeszone w Radzie Dialogu Społecznego z zadowoleniem przyjmują odrzucenie złych projektów ustaw o Sądzie Najwyższym i o Krajowej Radzie Sądownictwa oraz deklaracje Pana Prezydenta o podjęciu prac nad nowymi, zgodnymi z Konstytucją oraz zasadami prawa, projektami w sprawie reformy systemu sądownictwa.

Kopalnie bronią się przed luką pokoleniową

Węglowe spółki będą zatrudniać górniczych absolwentów szkół zawodowych. - To dobry znak – mówią związkowcy z ZZG w Polsce.

Będą kolejne zwolnienia w administracji publicznej

Minister rozwoju i finansów postanowił zreformować Polską Agencję Kosmiczną. W tym celu przedstawił projekt ustawy. Deklarowanym celem proponowanych zmian jest dostosowanie nadzoru nad Agencją do rozwiązań obowiązujących w innych krajach europejskich. Rzeczywistym celem projektu ustawy wydaje się być jednak zwolnienie pracowników Agencji.

Podatki firm będą jawne

Minister rozwoju i finansów zaproponował niedawno, aby co roku fiskus podawał do publicznej wiadomości informację, ile podatnicy podatku dochodowego od osób prawnych (CIT) zapłacili podatku i jakie osiągnęli przychody. Obowiązek ten objąłby 4.500 podatników.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 146 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 430

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych
w sprawie projektów ustaw o sądach powszechnych, Sądzie Najwyższym i Krajowej Radzie Sądownictwa

Oświadczenie OPZZ z 20 lipca 2017
w sprawie zwolnień pracowników instytucji publicznych

Przeczytaj

W mediach W mediach

Wyświetlanie 4 986 - 4 990 z 7 586 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 1 518

Nie dla niszczenia dialogu i sądownictwa!

Piotr Szumlewicz: Dialog społeczny w Polsce umiera, a wraz z nim umiera niezależne sądownictwo. Projekty ustaw dotyczące fundamentalnych zmian w systemie sądownictwa to kolejne akty prawne, procedowane bez konsultacji społecznych i poza Radą Dialogu Społecznego.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa