Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Związkowa Grupa Wyszehradzka ogłasza stanowisko w sprawie Europejskiego Filaru Praw Socjalnych

Zakończyło się dwudniowe posiedzenie Związkowej Grupy Wyszehradzkiej (19-20 października br.). W siedzibie Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych, przedstawiciele central związkowych z Polski, Węgier, Czech i Słowacji dyskutowali nad wspólnym stanowiskiem w sprawach Europejskiego Filaru Praw Socjalnych oraz rewizji dyrektywy o pracownikach delegowanych.

Posiedzenie Podzespołu problemowego ds. służb mundurowych RDS

W Centrum Partnerstwa Społecznego "Dialog" odbyło się posiedzenie Podzespołu problemowego ds. służb mundurowych RDS. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, Ministerstwa Finansów oraz Centralnego Zarządu Służby Więziennej.

O zmianach w PUZP z ministrem Grabskim

Podsekretarz Stanu w MON Bartłomiej Grabski, spotkał się z przedstawicielami wszystkich reprezentatywnych związków zawodowych działających w resorcie obrony narodowej.

Posiedzenie Związkowej Grupy Wyszehradzkiej

19 października, w warszawskiej siedzibie Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych rozpoczęło się posiedzenie Związkowej Grupy Wyszehradzkiej pod hasłem „Przyszłość Europy Socjalnej”.

Zawalcz z nami o wzrost funduszu świadczeń socjalnych

OPZZ od wielu lat domaga się pełnego odmrożenia odpisu na fundusz świadczeń socjalnych dla wszystkich grup zawodowych. Zadaniem funduszu jest łagodzenie różnic w poziomie życia pracowników i ich rodzin, a adresatami są rodziny o najniższych dochodach.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 266 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 454

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
zostanie obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

W mediach W mediach

Wyświetlanie 6 - 10 z 4 996 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 1 000

Fasadowy dialog

Jan Guz: Zgodnie z Konstytucją RP dialog społeczny powinien stanowić jeden z fundamentów sprawowania władzy. Niestety w polskiej praktyce solidarność, dialog i współpraca partnerów społecznych to dobra deficytowe. Tymczasem państwo, w którym dialog nie istnieje albo jest traktowany instrumentalnie, to dyktatura, a nie demokracja. :

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa