Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Jak założyć związek   Newsletter  Kronika związkowa                                                                                                   FacebookYoutube      English version

Aktualności Aktualności

Zmarnowany czas na posiedzeniu podzespołu ds. reformy rynku pracy

Wczoraj (14.02) odbyło się drugie posiedzenie podzespołu problemowego ds. reformy rynku pracy, działającego w ramach zespołu problemowego ds. polityki gospodarczej i rynku pracy RDS.

O prawa młodych pracowników

W warszawskiej siedzibie OPZZ odbyło się spotkanie liderów europejskiego projektu, którego celem jest rozwój aktywności związków zawodowych na rzecz podnoszenia świadomości młodych pracowników w zakresie ich praw.

Skandaliczna próba zawłaszczenia pieniędzy przyszłych emerytów

Na posiedzeniu sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny, wiceminister Marcin Zieleniecki przedstawił rządowy dokument „Przegląd systemu emerytalnego - informacja Rady Ministrów dla Sejmu RP o skutkach obowiązywania ustawy z dnia 11 maja 2012 r. o zmianie ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych wraz z propozycjami zmian”. Wśród kilkunastu propozycji znalazł się pomysł, aby prawo do emerytury przysługiwało dopiero po przepracowaniu 15 lat składkowych.

Podwyżki dla funkcjonariuszy służb

Podwyżka wyniesie przeciętnie 253 zł na każdy etat i obowiązuje od 1 stycznia tego roku. Rozporządzenia podwyższają dodatek za stopień bądź uposażenie zasadnicze. Wzrosną również inne składniki uposażenia.

Krajowa Rada FNSZZ Przemysłu Lekkiego

Krajowa Rada Federacji Niezależnych Samorządnych Związków Zawodowych Przemysłu Lekkiego - organizacja członkowska OPZZ - podsumowała bieżącą działalność i przedyskutowała plan działania na najbliższe miesiące.

Wyświetlanie 6 - 10 z 1 900 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 380

WSPÓŁPRACUJEMY z TRYBUNĄ.EU

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Kalendarium Kalendarium

OPZZ w mediach OPZZ w mediach

20 luty, godz. 16.30, Polskie Radio 24
Wiesława Taranowska w dyskusji o emeryturach i rynku pracy

DZIELMY BARDZIEJ SPRAWIEDLIWIE

Komentarz Wiesławy Taranowskiej

Przeczytaj

Czy jest Pani/Pan przeciw reformie edukacji, którą rząd wprowadza
od 1 września 2017 roku?

Więcej na: www.referendum-szkolne.pl

Gimnazja

Franciszek Potulski: Reforma strukturalna systemu oświatowego została przeprowadzona przez rząd AWS - UW od 1 września 1999 roku.

.  Skruczaj pyta...
Przeczytaj wywiad