Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Wicepremier Morawiecki potwierdza: jest zgoda na realizację postulatu OPZZ

Minister rozwoju i finansów zgodził się, aby związki zawodowe otrzymywały finansowe wsparcie państwa na opłacenie tzw. składek afiliacyjnych. Na taką pomoc mogą liczyć od wielu lat reprezentatywne organizacje pracodawców.

Wsparcie dla nowych organizacji zakładowych ZZ Poligrafów

W Łodzi odbyło się spotkanie koordynacyjne Uni Europa Graphical i IndustriAll mające na celu wsparcie nowych organizacji zakładowych Związku Zawodowego Poligrafów w Amcor Tobacco i Amcor Flexible. Firma Amcor jest koncernem australijskim w sektorze opakowań.

Minimalna stawka kalkulacyjna wynagrodzenia w budownictwie 2018

Stawka minimalna obliczana corocznie, ma stanowić podstawę do kalkulacji ofert w zamówieniach dla sygnatariuszy porozumienia w sprawie stosowania i promocji minimalnej godzinowej stawki kalkulacyjnej wynagrodzenia w budownictwie dla robót budowlano-montażowych oraz usług w zakresie gospodarowania nieruchomościami realizowanych w Polsce i rekomendację dla pozostałych uczestników przetargów a także zamawiających.

Negocjacje w sprawie nowego układu zbiorowego w PGG

Trwają negocjacje nowego, jednolitego układu zbiorowego pracy w Polskiej Grupie Górniczej. Według zapowiedzi zarządu dokument powinien powstać do 30 czerwca 2018 r.

Konferencja klimatyczna COP23 w Bonn

Pod przewodnictwem Fidżi rozpoczęła się konferencja klimatyczna COP23 w Bonn, w której uczestniczą związki zawodowe z całego świata, w tym z Polski.

Wyświetlanie 6 - 10 z 2 320 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 464

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
został obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

Brakujący filar Europy

Adam Rogalewski: Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamują Europejski Filar Praw Socjalnych. W uroczystości, oprócz liderów instytucji europejskich, uczestniczyć będą również przedstawiciele europejskich organizacji pracowniczych i związków zawodowych. Polskie związki zawodowe reprezentować będzie Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa