Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Wystąpienie ZNP do Przewodniczącego KP PIS

24 maja Związek Nauczycielstwa Polskiego wystąpił do Przewodniczącego Klubu Parlamentarnego PiS Ryszarda Terleckiego o podjęcie inicjatywy poselskiej w celu przywrócenia statusu nauczyciela pracownikom pedagogicznym, zatrudnionym przed dniem 1 stycznia 2004 r., w publicznych placówkach opiekuńczo-wychowawczych.

9 czerwca posłowie zajmą się deputatem węglowym

Kancelaria Sejmu poinformowała pełnomocnika Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej Wacława Czerkawskiego, wiceprzewodniczącego ZZG w Polsce, że pierwsze czytanie obywatelskiego projektu zmian w „Ustawie z dnia 7 września 2007 r. o funkcjonowaniu górnictwa węgla kamiennego odbędzie się 9 czerwca br.

Nowoczesne, cenione, ale niedofinansowane – w sprawie mazowieckich szpitali głos zabiera Wojewódzka Rada Dialogu Społecznego

Wojewódzka Rada Dialogu Społecznego, w skład której wchodzą m.in. przedstawiciele strony rządowej, samorządów, organizacji związkowych z Mazowsza oraz organizacji pracodawców rozpoczęła pracę nad stanowiskiem w sprawie pilnych działań naprawczych systemu opieki zdrowotnej.

INFORMACJA Z OBRAD DELEGATÓW XXXIII ZGROMADZENIA OZZ GNiG

W dniach 18 – 19 maja 2016r. w Grębiszewie obradowali Delegaci XXXIII Zgromadzenia Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Górnictwa naftowego i Gazownictwa.

Płace i emerytury powinny szybciej rosnąć

W środę 18 maja br. trzy centrale związkowe: OPZZ, Forum Związków Zawodowych i NSZZ „Solidarność" przyjęły wspólne stanowisko w sprawie propozycji wzrostu w 2017 roku wynagrodzeń w gospodarce narodowej, w tym w państwowej sferze budżetowej, minimalnego wynagrodzenia za pracę oraz emerytur i rent z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych.

Wyświetlanie 1 - 5 z 1 470 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 294

Zobacz

Potrzebujesz informacji? Chcesz dokonać rezerwacji?
Masz jakieś pytania?

NAWIĄZALISMY WSPÓŁPRACĘ

List intencyjny

Warunki prenumeraty

Kalendarium Kalendarium

Wyborcza - VIDEO Wyborcza - VIDEO

Jan Guz o obniżeniu wieku emerytalnego: Jeśli rząd nie wywiąże się ze swoich deklaracji, powinien podać się do dymisji

Zobacz

OPZZ w mediach OPZZ w mediach

25.05. godz. 17.40, TVP Info, „Twoja Sprawa"
Piotr Szumlewicz o osobistych tragediach pracowników
w następstwie umów śmieciowych

W mediach W mediach

Wyświetlanie 1 - 5 z 4 989 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 998

Program dobrowolnych odejść (PDO)
– czekamy na odpowiedź rządu

W związku z licznymi pytaniami związkowców i pracowników w sprawie wniosku OPZZ do ministra finansów o wydanie interpretacji ogólnej w zakresie zastosowania zwolnienia podatkowego w odniesieniu do rekompensat wypłacanych pracownikom na podstawie regulaminu programu dobrowolnych odejść (PDO), uprzejmie informujemy, że wciąż czekamy na odpowiedź ministra finansów w tej sprawie.
O otrzymanej odpowiedzi powiadomimy Państwa niezwłocznie za pośrednictwem naszej strony internetowej.

Franciszek Bobrowski
wiceprzewodniczący OPZZ

Związki zawodowe częścią demokracji!

Jan Guz: Rząd przedstawił propozycję zmian do ustawy o związkach zawodowych. Prace nad nowymi rozwiązaniami to bezpośredni skutek wniosku OPZZ do Trybunału Konstytucyjnego odnośnie przeszkód w prowadzeniu działalności związkowej.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa