Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

O zarządzaniu unijną gospodarką na seminarium EKZZ

W Madrycie odbyło się seminarium dla przedstawicieli krajowych organizacji związkowych zrzeszonych w EKZZ dotyczące zarządzania przez Komisję Europejską procesami gospodarczymi w ramach Semestru Europejskiego. Uczestnicy seminarium z państw członkowskich UE dyskutowali, w jaki sposób wzmocnić wpływ związków zawodowych na politykę gospodarczą realizowaną w UE, w szczególności przez Komisję Europejską, by odzwierciedlała ona potrzeby społeczne i umożliwiła lepsze warunki życia obywateli UE.

Polacy pracownikami drugiej kategorii? OPZZ: Nie ma zgody

Senacka Komisja Rodziny, Polityki Senioralnej i Społecznej na posiedzeniu w dniu 27 kwietnia uznała, że projekt Dyrektywy Parlamentu Europejskiego, dotyczący m.in. zasady „równa płaca za taką samą pracę w tym samym miejscu", jest niezgodny z zasadą pomocniczości.

Rozpoczął pracę kolejny zespół Rady Dialogu Społecznego. Bez efektów…

W Centrum Partnerstwa Społecznego “Dialog” odbyło się pierwsze posiedzenie doraźnego Zespołu Rady Dialogu Społecznego ds. projektu ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej oraz projektu ustawy Przepisy wprowadzające ustawę o Krajowej Administracji Skarbowej.

Rząd unika konsultacji – Przewodniczący Rady Dialogu Społecznego interweniuje

Przewodniczący Rady Dialogu Społecznego skierował 28 kwietnia br. pismo do premier B. Szydło, w którym sygnalizuje naruszanie przez Rząd przepisów o konsultowaniu projektów aktów prawnych.

Sejmowa komisja edukacji

Przedstawiciel Związku Nauczycielstwa Polskiego zaproponował, by jednym z tematów kontroli prowadzonej przez NIK w 2017 r. był czas pracy nauczycieli, w kontekście likwidacji tzw. godzin karcianych.

Wyświetlanie 1 - 5 z 1 431 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 287

Kalendarium Kalendarium

Niech godna praca będzie bezpieczną pracą !

Jan Guz: Dzień Bezpieczeństwa i Ochrony Zdrowia w Pracy jest ważny dla polskich pracowników. Nie tylko ze względu na pamięć o tych, którzy zostali poszkodowani w wypadkach przy pracy.

NAWIĄZALISMY WSPÓŁPRACĘ

List intencyjny