Z okazji 35-lecia OPZZ w dniu 5 grudnia 2019 roku w Zielonej Górze odbyło się uroczyste posiedzenie Rady OPZZ Województwa Lubuskiego z zaproszonymi przedstawicielami organizacji związkowych zrzeszonych w OPZZ w województwie lubuskim. W uroczystości wzięli udział wiceprzewodniczący OPZZ: Barbara Popielarz, Piotr Ostrowski i Sebastian Koćwin. W trakcie uroczystości podziękowano przewodniczącym lubuskiej struktury OPZZ poprzednich kadencji.

Jako wyraz wdzięczności i uznania za pracę na rzecz związku i OPZZ wręczono odznaczenia „Za Zasługi dla OPZZ” I stopnia, które otrzymali: Dariusz Konrad, Marek Kolman i Marian Mackiewicz.

Odznaczeniami II stopnia uhonorowano: Barbarę Zajbert oraz Kazimierza Stępińskiego.

W trakcie spotkania odbyła się wystawa prac plastycznych w konkursie  „OPZZ partnerem społecznym w dialogu”, którego organizatorem jest Rada PZZ Województw Lubuskiego oraz wręczono nagrody tegorocznym laureatom.

Po zakończeniu uroczystej części spotkania wiceprzewodniczący OPZZ: Barbara Popielarz, Piotr Ostrowski i Sebastian Koćwin opowiedzieli o planach OPZZ na 2020 rok oraz wywołali dyskusję  o systemie emerytalnym.

Spotkanie poprowadzili Bożena Mania i Dariusz Konrad.