Jest nam miło poinformować, że Związek Zawodowy „Budowlani” objął patronatem Konkurs Bryła Roku 2017!

Krótko o samym konkursie:

Bryła Roku to najważniejsza polska nagroda architektoniczna przyznawana przez Internautów.

Bryła Roku to konkurs, w którym Internauci wybierają najlepszy budynek roku. Pierwsza edycja odbyła się w 2007 roku. Od tego czasu plebiscyt zyskał dużą rozpoznawalność także poza środowiskiem architektów i cieszy się dobrą renomą. W ciągu ostatnich lat Bryła Roku bez wątpienia stała się najważniejszą polską nagrodą architektoniczną. Także z tego względu, że najpiękniejszy budynek w Polsce wybierają Internauci. Od 2 lat dodatkową nagrodę – Bryłę Roku Jury, przyznają eksperci – dziennikarze, architekci i krytycy.

Plebiscyt wyłania najlepsze polskie realizacje, które cenione są przez środowisko architektoniczne zarówno w Polsce, jak i na świecie. O trafności wyborów mogą świadczyć międzynarodowe nagrody, które są przyznawane laureatom kolejnych Brył Roku.
Misją konkursu jest promocja najlepszych polskich realizacji architektonicznych. Przez szereg działań towarzyszących konkursowi – przeglądy, rozmowy z architektami itp. Bryła stara się także zwiększać świadomość społeczną dotyczącą wpływu projektowania na jakość przestrzeni i życia.

Więcej o samym konkursie:
www.bryla.pl/brylaroku/0,157148.html#TRNavSST

www.budowlani.pl