Płock: 21 kwietnia br. Przewodniczący OPZZ Andrzej Radzikowski wręczył Diament OPZZ w kategorii Najlepszy Pracodawca. Wyróżnienie dla Zarządu Spółki CNH Industrial Polska sp. z o.o. odebrał dyrektor zakładu Leszek Kaczmarek.

Biuro Prasowe OPZZ, FZZ Metalowców i Hutników

O nagrodę wnioskował Zarząd ZZ Metalowcy CNH Industrial Polska sp. z o.o. Przewodniczący organizacji Lech Latarski i Patryk Wiśniewski, gdy uzasadniali kandydaturę podkreślali, że: - Zgłoszenie jest wyrazem uznania za podejmowania działań w sferze produkcyjnej, pracowniczej, społecznej, a tym samym podziękowaniem wszystkim ludziom, którzy w okresie transformacji znaleźli się u sterów i podejmowali bezprecedensową walkę o przetrwanie bogatego dorobku Fabryki Maszyn Żniwnych w Płocku jak również ludzi, którzy od początku istnienia zakładu w mieście związani byli z produkcją od pokoleń.

Andrzej Radzikowski, który wręczał Diament powiedział: - Ważna jest współpraca kadry zarządzającej z załogą, aby istniała taka atmosfera, klimat oraz dobre warunki, że chce się do tej pracy przychodzić. Gdy te warunki są spełnione, wówczas wspólnie łatwiej przetrwać trudne czasy związane z pandemią, czy obecne zagrożenia wynikające z wojny na Ukrainie.

Szef OPZZ podziękował związkowcom i dyrekcji za współpracę oraz merytoryczny dialog społeczny, który jest wypracowywany w trakcie negocjacji. Uczestniczący w spotkaniu Mirosław Grzybek, Przewodniczący FZZ Metalowców i Hutników, zaznaczył że zakład jest jedną z najnowocześniejszych firm w branży przemysłowej w Polsce. Zaawansowana technologia produkcji gwarantuje wyroby klasy światowej. Goście zapoznali się z procesem produkcyjnym i zwiedzili najnowszą inwestycję spółki - hale montaży gotowych wyrobów.