Kierownictwo Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych informuje, że 9 czerwca br. o godz. 12.00 w Warszawie odbędzie się protest związków zawodowych działających w zakładach górniczo-energetycznych, okołoenergetycznych i ciepłowniczych zrzeszonych w Ogólnopolskim Porozumieniu Związków Zawodowych.

Jest to wspólny protest trzech central związkowych: OPZZ,  NSZZ „Solidarność” i Forum Związków Zawodowych.

TRASA PRZEMARSZU:

Przedstawicielstwo Komisji Europejskiej – PGE Polska Grupa Energetyczna - Ministerstwo Aktywów Państwowych – Ministerstwo Rozwoju Pracy i Technologii – Kancelaria Prezesa Rady Ministrów.

Tzw. „Zielona transformacja” musi być sprawiedliwa, nie może być prowadzona kosztem pracowników. Sposób prowadzenia dialogu doprowadził do decyzji budzących niepokój. Tylko nasza zdecydowana postawa przywoła rządzących do rozmów.

Liczymy na wsparcie w walce o przyszłość i niezależność energetyczną. Razem możemy więcej w obronie miejsc pracy.

opzz , manifestacja , górnictwo , energetyka , warszawa