27 marca odbyło się przedświąteczne posiedzenie Rady OPZZ Województwa Podlaskiego, w którym  uczestniczyli  członkowie  Podlaskiej Komisji Rewizyjnej oraz goście - Tomasz Nagórka, wiceprzewodniczący Związku Zawodowego „Budowlani”, Piotr Nalewajek - przewodniczący Krajowej  Sekcji Leśników Zw. Zaw. „Budowlani” oraz Marcin Kazimieruk, przewodniczący NSZZ Pracowników ZM „Hamech” Hajnówka.

Rada OPZZ Województwa Podlaskiego

Podczas posiedzenia Rady OPZZ została przyjęta uchwała dotycząca rekomendacji przedstawicieli Rady OPZZ Województwa Podlaskiego do Wojewódzkiej Rady Rynku Pracy. Na tę funkcję  rekomendowano  Halinę Kondratiuk-Chudek. Z kolei do Powiatowych Rad Rynku Pracy rekomendowano: w Mońkach – Iwonę Kozłowską, a w Wysokiem Mazowieckiem - Bogdana Olszewskiego.

Podczas posiedzenia zaproszeni goście poruszyli tematy związane z sytuacją w budownictwie, przemyśle drzewnym i leśnictwie. Tomasz Nagórka omówił sytuację w Budownictwie i Spółdzielczości mieszkaniowej w kontekście kryzysu związanego z inflacją oraz wojną na Ukrainie, a Piotr Nalewajek przedstawił sytuację w Lasach Państwowych i omówił dyrektywę unijną o bioróżnorodności. Z kolei przewodniczący Jarosław Niczewski poruszył temat sytuacji w Przemyśle Drzewnym w kraju i na świecie. Na koniec posiedzenia przewodniczący Rady OPZZ Województwa Podlaskiego życzył wszystkim zebranym zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.