1 maja z okazji dnia Święta Pracy o godzinie 10:00 przedstawiciele Rady OPZZ Województwa Podlaskiego w składzie : Iwona Kulesza -Woroniecka - wiceprzewodnicząca Rady OPZZ Województwa Podlaskiego, Andrzej Aleksiejczuk - wiceprzewodniczący Rady OPZZ Województwa Podlaskiego, Michał Karpowicz - członek Rady OPZZ Województwa Podlaskiego, Katarzyna Piechowicz - pracownik biura Rady wraz z członkami Lewicy złożyli wiązanki kwiatów pod pomnikiem na Placu Uniwersyteckim w Białymstoku.

Rada OPZZ Województwa Podlaskiego

W wydarzeniu uczestniczyły również media: Telewizja Polska Oddział Białystok, która nagrywała wypowiedzi Janusza Kochana z Lewicy i Andrzeja Aleksiejczuka, wiceprzewodniczącego Rady OPZZ Województwa Podlaskiego. Podczas konferencji poruszone zostały tematy dotyczące szeroko pojętych praw pracowniczych, śmieciówek, niskiej płacy, nierówności na rynku pracy, renty wdowiej oraz emerytury pomostowej i emerytury stażowej. Wspomniano również o problemach, z jakimi borykają się mieszkańcy i pracownicy w naszym regionie.