Drodzy Ukraińcy!

Przyjmijcie najgorętsze gratulacje i najlepsze życzenia z okazji wielkiego święta narodowego Waszego państwa - Dnia Niepodległości Ukrainy!

24 sierpnia to nie tylko święto państwowe.  To jest prawo obywateli Ukrainy do życia, które w różnym czasie wywalczyło wiele pokoleń Ukraińców.  Ukraina to kraj o niesamowitej urodzie, ale o trudnym losie.  Odważnie znosi próby.  Walka trwa do dziś, ale nawet w tych najtrudniejszych chwilach obywatele Ukrainy pozostają optymistami i chwalebnymi wojownikami swojego kraju.  Być może najlepszym pomnikiem dla wszystkich tych, którzy zginęli za Ukrainę, będzie wasze pragnienie zbudowania suwerennego, wolnego, niepodległego państwa.  Wierzymy w jej godną przyszłość!  Niech to święto da Wam siłę i pewność w osiąganiu celów dla dobra Waszego kraju.

Silna Ukraina, prosperuje!  Niech Wasi obywatele będą szczęśliwi i niezależni!  Nie zapomnijcie zawsze iść naprzód z dumą!  Niech zapanuje pokój i radość, a kłopoty i smutki niech odejdą!

Życzymy ukraińskiej armii siły, duchowej odnowy i uzdrowienia rannym.

Szczęśliwego Dnia Niepodległości dla was wszystkich!  Wierzymy w Wasze zwycięstwo!

Дорогі українці!

Прийміть найсердечніші вітання і побажання з нагоди великого національного свята Вашої державності – Дня незалежності України!

24 серпня – це не просто державне свято. Це право громадян України на життя, яке в різні часи відвойовували багато поколінь українців. Україна –  це  країна неймовірної краси, але з важкою долею. Вона мужньо переносить випробування. Боротьба триває і зараз, але і  в ці найскладніші моменти громадяни України залишаються оптимістами і славними воїнами своєї країни.  Мабуть, найкращим пам'ятником для всіх, хто загинув за Україну, буде Ваше бажання будувати суверенну, вільну, незалежну державу. Ми віримо в її гідне майбутнє! Нехай це свято додає Вам сили та впевненість у досягненні цілей на благо Вашої країни.

Міцній Україно, процвітай! Нехай щасливим буде твій народ, незалежна – ти! Не забувай гордою ходою завжди йди вперед! Нехай мир буде, радість і спокій, а біди і печалі нехай йдуть геть!

Українській армії бажаємо наснаги, пораненим і постраждалим – духовного оновлення та відновлення.

Тож усіх Вас з Днем Незалежності! Вірю в Вашу перемогу!