17 listopada na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia nagród i wyróżnień Głównego Inspektora Pracy w konkursach organizowanych przez Państwową Inspekcję Pracy. Wśród nagrodzonych znaleźli się przedstawiciele OPZZ - Leszek Miętek, przewodniczący Konfederacji Kolejowych Związków Zawodowych i Bolesław Hendzel, zatrudniony w Tameh Polska Sp. z o.o., Oddział Wytwarzania Kraków.

Biuro prasowe OPZZ

17 listopada na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia nagród i wyróżnień Głównego Inspektora Pracy w konkursach organizowanych przez Państwową Inspekcję Pracy:

• Konkurs ,,Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej”
  • Konkurs ,,Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy”
  • Nagroda im. Haliny Krahelskiej
  • Nagroda im Romana Giedrojcia

Wśród wyróżnionych i nagrodzonych znaleźli się przedstawiciele Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych.

Nagrodę im. Haliny Krahelskiej otrzymał Leszek Miętek, przewodniczący Konfederacji Kolejowych Związków Zawodowych i przewodniczący Branży Transport OPZZ. Nagrodę i tytuł Najaktywniejszego Społecznego Inspektora Pracy otrzymał Bolesław Hendzel, zatrudniony w Tameh Polska Sp. z o.o., Oddział Wytwarzania Kraków – zgłoszony przez przewodniczącego Zarządu NSZZ Pracowników ArcelorMittal Poland S.A. w Krakowie.

Nagrodzeni zostali także inspektorzy pracy, wyróżniający się szczególną aktywnością z Okręgów PIP: lubelskiego - Artur Brzeziński, małopolskiego - Robert Kaniecki i zachodniopomorskiego -Jacek Krzywonos. Najlepszymi zakładami pracy w trzech kategoriach zostały: zatrudniający do 49 pracowników - Planetfan sp. z o.o. sp. k., TIRCARS sp. j. Mariusz Chorąży i Wspólnicy, GALWAN sp. z o.o., od 50 – 249 pracowników - Mondi Simet sp. z o.o. Grabonóg, KB POMORZE sp. z o.o., Arcom sp. z o.o oraz powyżej 249 pracowników - PPHU Visscher-Caravelle Poland sp. z o.o., NM Polska sp. z o.o., Dekorglass Działdowo S.A.

Oprócz laureatów OPZZ, podczas uroczystości OPZZ reprezentowali: wiceprzewodniczący Sebastian Koćwin i Renata Górna. Obecni byli także Zbigniew Janowski (ZZ ,,Budowlani”) i Sylwia Osiadacz (Federacja ZZ Pracowników Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej).

Nagrody Państwowej Inspekcji Pracy dla OPZZ